ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΑΣ Α.Ε

Η Α.Νίκας Α.Ε. είναι μια διακεκριμένη εταιρεία με 40 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας που πρωτοπορεί στην κατασκευή αμαξωμάτων.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής της, η εταιρεία επενδύει στη συνέχη εξέλιξη και ανάπτυξή της υιοθετώντας τις νέες τάσεις και ερευνώντας τις ευκαιρίες της αγοράς.

Αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην κατασκευή, διασκευή και διαμόρφωση λεωφορείων, minibus και ειδικών οχημάτων.

Τα οχήματα κατασκευής της (όπως τουριστικά, σχολικά, μεταφοράς προσωπικού & ΑΜΕΑ, ψυκτικά και ειδικά οχήματα) έχουν χαρακτηριστεί από τα πιο ασφαλή και ανθεκτικά της αγοράς, εδραιώνοντας τη θέση της Α.Νίκας Α.Ε. μέσα στα χρόνια λειτουργίας της.

Η Α.Νίκας Α.Ε. είναι μόνιμος συνεργάτης των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου και η ζήτηση των προϊόντων της (λεωφορείων και ειδικά διαμορφομένων minibus & van) στις αγορές του εξωτερικού αυξάνεται συνεχώς, με εξαγωγές που πλέον αγγίζουν το 40% του κύκλου εργασιών της.

1985

Ιδρύεται η Α.ΝΙΚΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., με έδρα στην Λεωφόρο Αθηνών 65 και αντικείμενο την κατασκευή αμαξωμάτων για λεωφορεία αστικά, υπεραστικά, τουριστικά 36 έως 50 θέσεων καθώς και διὠροφα. Στην πορεία προστέθηκε η κατασκευή ειδικών οχημάτων και φορτηγών και η εμπορία καινούριων και μεταχειρισμένων λεωφορείων.

2015

Η Α.Νίκας Α.Ε. πραγματοποιεί την πρώτη της παρουσία στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση λεωφορείων στις Βρυξέλλες (Busworld) και αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία που συμμετέχει ως εκθέτης. Έκτοτε, η Α.Νίκας Α.Ε. εξακολουθεί να έχει σταθερή παρουσία ανά διετία που πραγματοποιείται η έκθεση.

2017

Τη χρονιά αυτή πολλαπλασιάζεται η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, με κύριο όγκο προς την αγορά του Ισραήλ και η πορεία συνεχίζει ανοδικά ξεπερνώντας το 40% του κύκλου εργασιών.

2019

Η εταιρεία μεταφέρει την έδρα της στον Ασπρόπυργο σε ιδιόκτητο χώρο με υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και service συνολικής έκτασης 5.000m2 και επιπλέον χώρο 4.000m2, ο οποίος λειτουργεί ως μονάδα στάθμευσης και διανομής οχημάτων.

2020

Βασιζόμενη στην εξειδίκευση της στο χώρο της διασκευής οχημάτων η Α.Νίκας Α.Ε. διαθέτει στην αγορά οχήματα ψύξης μεταφορών προσφέροντας διαφορετικά αμαξώματα με τροποποιήσεις που καλύπτουν κάθε ανάγκη.

2021

Η Α.Νίκας Α.Ε. επενδύει εντατικά στην ηλεκτροκίνηση προσφέροντας λύσεις σε επίπεδο επαγγελματικών οχημάτων και οχημάτων αστικών μεταφορών.

2022

Η Α.Νίκας Α.Ε. σε σύμπραξη με την Global Automax LTD ιδρύει την Green Energy Buses S.A. με αντικείμενο την αποκλειστική διάθεση στην ελληνική αγορά των ηλεκτρικών λεωφορείων της King Long, της 3ης μεγαλύτερης βιομηχανίας παραγωγής λεωφορείων στον κόσμο.

Green Energy Buses S.A.

Η νέα εταιρεία επενδύει στην ελληνική αγορά σημαντικό κεφάλαιο και τεχνογνωσία στο χώρο της ηλεκτροκίνησης και της πράσινης ανάπτυξης. Με βάση την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και κίνητρο τη συνεχή πρόοδο παρέχει στην ελληνική αγορά ως αποκλειστικός εισαγωγέας τα ηλεκτρικά λεωφορεία της διεθνώς αναγνωρισμένης King Long.

Η διοίκηση του νέου σχήματος έχει ανατεθεί στον κ. Νίκα Κωνσταντίνο και μέσω της Α.Νίκας Α.Ε. γίνεται η αποκλειστική διάθεση στην ελληνική αγορά των πούλμαν και των ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων της King Long.

Η Α.Νίκας Α.Ε. είναι αφοσιωμένη στη διατήρηση της επιτυχημένης πορείας της στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, παρέχοντας οχήματα κορυφαίας ποιότητας και διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την ικανοποίηση των πελατών και των ανθρώπων της.

Η δίψα μας για νέα βήματα δεν θα πάψει ποτέ να είναι το κίνητρό μας για την επιτυχή αντιμετώπιση κάθε νέας πρόκλησης.

Με το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον, επιθυμούμε να προσαρμοζόμαστε στις διαρκώς νέες συνθήκες, διατηρώντας ανέπαφα την ταυτότητα και τις αξίες μας.

Θέλουμε έτσι να συμβάλουμε, ώστε περισσότεροι ανθρώποι να «ταξιδεύουν με στυλ», ασφάλεια και άνεση, αλλά και με κίνητρο προς εμπνευσμένες κατευθύνσεις.

Πελατοκεντρική προσέγγιση: Ακούμε τις ανάγκες των πελατών μας, δημιουργούμε σχέσεις με διάρκεια. Φροντίζουμε για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και επιδιώκουμε να τους παρέχουμε την ιδανική λύση.

Προτεραιότητά μας οι άνθρωποι: Πιστεύουμε στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση και στόχος μας είναι να σφίξουμε τους δεσμούς μας με τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε και να πετυχαίνουμε γόνιμες συνεργασίες.

Να κάνουμε καλό: Είμαστε εξαιρετικά ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνία και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Εξέλιξη: Δεν σταματάμε να προχωράμε μπροστά με σταθερά βήματα και να σημειώνουμε υγιή ανάπτυξη. Για αυτό τον σκοπό υποστηρίζουμε την ομαδική εργασία και διαδικασίες που προάγουν την αριστεία, την καινοτομία και τη συνεχή βελτίωση.